Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyhaUncategorized

Olajos piskóta, elronthatlan recept, soha nem esik össze, ezért is szeretem!

Már egy ideje kerestem hasonló receptet

Mindig jól sikerül, nem esik össze, ezt én már csak így sütöm. A piskóta, amit nem lehet elrontani!

HOZZÁVALÓK

  • 3 tojás
  • 22 dkg cukor
  • 23 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor (ha sima piskóta, ezt a mennyiséget liszttel helyettesítsük)
  • 1 dl étolaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

ELKÉSZÍTÉS

Először is bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra alsó-felső sütésse.l A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. Egy nagyobb edényben a tojássárgáját a többi cukrot, az olajat és a tejet egy habverővel elkeverjük. A száraz anyagokat keverjük össze, majd adagokban szitáljuk hozzá az olajos tojássárgájás masszánkhoz.Végül pedig finom mozdulatokkal adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét is ügyelve arra,hogy ne törjük nagyon össze.

ALACSONY hőfokon! max 150’! Igen, tovább fog így tartani a sütés, de ha forró a sütő, túl hamar sül meg a széle ami így már nem tud tovább növekedni, így a keletkező gázok a torta közepéből szabadulnak ki, óriási púpot képezve. Alacsony hőfokon szep egyenletes lesz 

Alsó-felső sütêssel csatos formában sütöm, ami aljára sütőpapirt teszek. A karika legyen magas és Nem tanácsos olajozni/vajazni, mert akkor a torta nem tud “felfelé kapaszkodni”

Nagyjából ezek a megfigyeléseim, tapasztalataim. 22cm-es tortaformában sütöttem. 11től mér a vonalzóm 5.5cm magas Ezzel a módszerrel mindenkinek sikerülni fog. Soha nem esik össse. A piskóta szép lett, és ez az olajos nem is szárad ki hamar. Egy sima iskolai vonalzó s mikor eltört eldöntöttem hogy hasznát veszi nekem a konyhában
Pl: ha kelt tésztát csinálok akkor azt a ragacsos masszát s a lisztet a vonalzó élével szépen lehúzom a munkalapról

Henrietta Németh-Szőke receptje

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás