Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Hartyányi krémes, most sütöttem először, de úgy látom még sokszor megsütöm!

Nem fogod te sem megbánni, ha kipróbálod.

Nem is gondoltam, hogy ez ilyen finom lesz, egy szelet után nem lehet abbahagyni!

HOZZÁVALÓK:

  • Tészta:
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg margarin vagy vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 db tojás
  • Krém:
  • 1,2 liter tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin,vagy vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 dl feketekávé
  • 1/2 üveg rumaroma
  • Tetejére:
  • porcukor

ELKÉSZÍTÉS:

A margarint vagy vajat, mézet, cukrot,kakaót és a tojásokat vízgőz fölött addig melegítjük míg a cukor el nem olvad.  A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Puha tésztát gyúrunk. Tömör lenne a tészta adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejet,nekem még egy evőkanál lisztet kellett hozzáadni.

A tésztát ketté osztjuk, mind két lapot Sütőpapíron kinyújtjuk tepsibe tesszük (36×28 cm) 180 fokon kb 10 perc alatt sütjük.

A pudingot és fele cukrot egy kevés tejjel elkeverjük, majd a többi tejjel sűrűre főzzük. Kihűtjük. Maradék cukorral és vaníliás cukorral a margarint habosra keverjük,majd összedolgozzuk a pudinggal.  Az alsó lapra a krém felét rákenjük, erre rakjuk a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan, a kávés rumos folyadékba mártott babapiskótát. A krém másik felét rásimítjuk,és a tésztalappal beborítjuk.  Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Porcukorral megszórjuk,szeleteljük.

Lehet csokoládé mázzal is bevonni a tetejét. Most készült először, de nem utoljára. Nagyon finom volt.

Kiss Imréné Magdi‎ receptje

–Mifelénk pettyes mézes a neve és nagyon finom, hamar elfogy.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»