Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Most érkezett: Nem várt fordulat Galambos Lajos ügyében

Váratlan fordulat érkezett.

A végsőkig elmegy a trombitaművész.

Galambos Lajosnak valamikor februárban kellett volna börtönbe vonulnia, miután ügyében ítélet született. Azonban hiába várták fotósok a trombitamávészt börtönbüntetésének helyszínénél, ő nem jelent meg. Később kiderült, hogy egészségügyi állapotára hivatkozva egy halasztási kérvény adott be. Mivel tartósan beteg, azt kérte, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia. A halasztási kérvényét elutasították, Galambos Lajos azonban nem tágít. Egyenesen az Alkotmánybírósághoz fordul.

Galambos Lajos panaszt tett

A zenész nemréga naphire.hu-nak erősítette meg, hogy a végsőkig hajlandó elmenni. Véleménye szerint ugyanis alapvető jogai sérültek és az eljárás tisztességtelen.

“Az alkotmánybírósági panaszt nem én tettem, hanem egy olyan szakember, akinek a szakmai múltjához, szakmai munkájához és szakmai tisztaságához véleményem szerint nem férhet kétség, hiszen a fiam, aki az ELTE jogtudományi karára jár, abból a könyvből tanul, amit ő írt. Ebben a beadványban a következő szerepel, én csak idézni tudok belőle: ‘törvénysértő volt a bizonyítás, alapvető jogaim sérültek annak ellenére, hogy van jogerős ítélet, ez az eljárás tisztességtelen.’ És ezt nem csak én állítom, hanem a beadványban az ügyvéd is” – fogalmazott a lapnak.

Lecserélte az ügyvédjét is

Majd azt is elárulta, hogy új megbízott ügyvédje van. Nem véletlenül, hiszen ehhez már másfajta szaktudás kell, új szakemberre volt szükség.

“Mint ahogy egy zenekarban is az összhangot sokféle hangszer szólaltatja meg, itt is különböző szakemberek és szaktudások találkoznak. Azt gondolom, hogy egy ilyen nagy tiszteletben álló szakembernek, aki egyébként tankönyvet is írt, annak a véleménye és szakmai tudása nem kérdőjelezhető meg. Azt, hogy Molnár Gábor Miklós ebben az ügyben ezt írta le, nem én kértem tőle, ő látja így a rendelkezésre álló iratok alapján” – mondta a lapnak.

A naphire.hu érdeklődött az újabb behívóról is, szerették volna megtudni, hogy az már megérkezett-e Galambos Lajoshoz. A pontos dátumra már mindenki kiváncsi. A trombitaművész azonban erre csak ennyt válaszolt:

“A bevonulásommal kapcsolatban nem nyilatkozom semmit.”

Az egészségügyi állapotáról pedig vészjóslóan fogalmazott:

“Jobb nem lett, sőt…”