Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Szeretnél te is roppanós Csemege uborkát télire, tartósítószer nélkül? Itt a bevállt recept

Mi nagyon szeretjük.

Nálunk régóta így készül, egy sem romlik meg, a dunsztolástól pedig nem lesz puha az uborka. Érdemes kipróbálni, ha szeretnél eltenni uborkát télire.

Egy 720 ml-es üveghez való mennyiség

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 teáskanál asztali só,
  • az üveg aljára zöld kapor,
  • egy kisebb babérlevél,
  • pár szem bors,
  • mustármag,
  • almaecet,
  • víz 2 az 1 hez hígítva, 2 dl vízhez 1 dl almaecet.

Elkészítés:

Az uborkát alaposan megmosom, belerakom az üvegekbe, aztán ráteszem a cukrot, a sót, az ecetes levet és befőzőautomatában 90 fokon 20 percig dunsztolom, aztán kiveszem a vízből, fejreállitom, úgy hagyom 5 percig és ha kihűl mehet a polcra. Automata nélkül is lehet dunsztolni, a hagyományos módon egy nagyobb edényben, gyöngyöző vízben.

Eliza Precup konyhájából