Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Otthon

Neked is meggyűlik a szőnyegfoltokkal? Ezzel a két módszerrel hatásosan felveheted a harcot!

A lakás dísze sok esetben maga a szőnyeg, amely otthonossá, hangulatossá, meleggé varázsolja a benti környezetet. Azonban a szőnyegek tisztán tartása nem valami egyszerű feladat, hiszen idővel csúnya foltok alakulhatnak ki, de a portalanítása is komoly munkával érhető csak el.

Most következzen 2 egyszerű, olcsó és mégis hatékony szőnyegtisztító módszer, amely a te életedet is megkönnyíti. Próbáld ki mindegyiket, hogy kiderüljön, melyik a leghatásosabb.

1. Só és szódabikarbóna

Keverj össze egy evőkanál sót ugyanennyi szódabikarbónával, majd dörzsöld be a foltos, poros, piszkos szőnyeget. Hagyd hogy hasson a keverék 20 percig, majd utána egyszerűen porszívózd fel. Ezzel már is megszabadultál a szőnyegfolttól, vagy legalábbis enyhítettél a szennyeződésen erősségén.

2. Ecet

Oldj fel 20 ml ecetet egy liter vízben, majd ebben márts bele egy tiszta rongyot, vagy szivacsot, és alaposan súrold meg a szőnyegen éktelenkedő foltot. Várj 20 percig, és egy száraz ronggyal töröld le és utána porszívózd fel a felületet.

Ahogy láthattad, van természetes és környezetbarát megoldás is, ami a szőnyegtisztítást illeti. Spórolj pénzt és ne használj erős fertőtlenítő és tisztítószereket, mivel az akár allergiás reakciót, irritációt is kiválthat.

Forrás:

Filantropikum.hu