Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss előrejelzés: Mutatjuk merre lehet számítani záporokra, szélrohamokra

Időjárás előrejelzés vasárnap estig.

 

Mutatjuk a friss időjárást.

Estig a Dunántúl nagyobb részén és a Duna-Tisza közén gomolyfelhős, napos idő várható, de keletebbre, valamint az Alpokalján a több felhő mellett zápor, főként a Tiszántúlon zivatar is várható. Estére az Alföld nagyobb részén is kitisztul az ég, de éjszaka nyugat felől átmenetileg ismét megnövekszik a felhőzet, ekkor főként a Dunántúl nyugati és déli részein számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra.Dupla, teljes szivárvány a vihar elvonulása után Nagykanizsán a Förhénc hegy felett – MTI / Varga György

Vasárnap a vastagabb felhőzet kelet felé vonul, a keleti határvidék kivételével erőteljes gomolyfelhő-képződésre, napos időre számíthatunk. Újabb záporos csapadék, zivatar nagyobb számban főként az ország északkeleti harmadán fordulhat elő. Az északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon erős, vasárnap délelőtt néhol viharoshoz közeli lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében is előfordulhatnak szélrohamok.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben akár 1, 2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15 és 21 fok között valószínű, az északkeleti határnál maradhat hűvösebb az idő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Forrás:

https://www.agroinform.hu/idojaras_hirek/merre-lesznek-zaporok-szelrohamok-43720-001?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=43720