Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Ismét érkezik a szélvihar és a jégeső – Kiadták a II. fokú riasztást

Ekkor érkezik.

Kánikula és zivatarok

Pénteken több órára kisüt a nap, de sajnos emellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amiből helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Ez inkább az esti órákban lesz jellemző, főleg az északi területeken, így a hétvégi kerti partit nagy valószínűséggel elmossák a kisebb-nagyobb esőzések. Néhol akár heves zivatar is kialakulhat, ráadásul a déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként ezt viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 13 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Másodfokú veszélyjelzés

Péntekre kiadták a másodfokú riasztást is, hiszen az ország jelentős részén számíthatunk hevesebb zivatarok kialakulására, valamint a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Szombaton több helyen is kialakulhat zápor és zivatar, az ország nagyobb részén ugyanakkor sok napsütésre van kilátás többnyire kevés gomolyfelhővel, és csak néhol lehet csapadék. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 32 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet. Vasárnap hasonló időre számíthatunk, lapozz!

Végre egy kis nyári meleg

Vasánrap napos időre van kilátás, így végre élvezhetjük egy kicsit a nyarat is. Délnyugaton nem várható csapadék, északkelet, kelet felé haladva nő a zápor, zivatar esélye. A szél végre kicsit mérsékeltebb lesz, míg a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között alakul. Tehát a hét utolsó napjára érdemes betervezni egy kis napozást, bográcsozás, horgászást vagy kirándulást, hiszen az időjárás végre kedvez a kültéri programoknak is.

Járja a táncát a vizen a szél…

A Balaton minden magyar kedvence, ez pedig a ’60-as években sem volt másképp, hiszen olyan varázslatos volt az egész tó környéke, akár egy kis provance-i falu. A mesebeli növények, a régi klasszikus automobilok, az elképesztően hangulatos, alighanem úrias éttermek talán ma már nem léteznek, de ahogy a fennmaradt fotókra pillantunk kellemes borzongással tölt el minket és azt gondoljuk magunkban, hogy “Na igen, ilyen egy igazi balatoni nyár!”. Nosztalgiázzunk egy kicsit, mutatjuk a varázslatos képeket, lapozz!