Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Ekkor tér vissza a kánikula – még sokáig velünk marad a szeptemberi nyár

Ekkor tér vissza.

Kezdetben 25-30, hétvégétől már 26-32 fok között alakulhatnak a maximumok. Azért az éjjelek már hűvösebbek.

Hosszú ideig vendégünk lesz a napos, nyárias idő, még jövő héten is mérhetünk 30 fokot.

Nagy kiterjedésű anticiklon határozza meg az elkövetkező időszak időjárását, ebben lényeges változás még a jövő hét nagy részében sem látszik, legalább még 10 napig marad a szeptemberi nyár – írja az Idokep.hu.

Sokat fog sütni a nap, csapadék nem várható, és a légmozgás is csak időnként lehet élénk. A nappali felmelegedés erősödik, kezdetben 25-30, hétvégétől már 26-32 fok között alakulhatnak a maximumok. A hajnali órákra viszont felfrissül majd a levegő, a legtöbb helyen 15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

A nyárias időt érdemes lesz kihasználni kirándulásra, strandolásra, a déli, kora délutáni órákban viszont még több helyen erős lehet az UV-sugárzás, így szalmakalap, napszemüveg viselése, valamint fényvédő krémek használata is ajánlott.

Szerdán is sok lesz a napsütés, csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Hétvégén melegebb lesz, akár 31 fok is.

Szombaton a sok napsütés mellett főleg a Dunántúlon helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, de csapadéknak kicsi az esélye. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Jövő vasárnap a hosszabb-rövidebb napsütés mellett szakadozott felhősáv vonulhat át északnyugatról délkelet felé. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Megélénkül, több helyen megerősödik a szél, zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 12 és 18, a maximumhőmérséklet 24 és 30 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.