Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Hatalmas mennyiségű eső zúdul ránk, másodfokú riasztást adtak ki több megyére is

Ekkor csap le a vihar.

Délnyugaton és a középső országrészben akár 20-30 mm csapadék is eshet, míg keleten zivatarok alakulhatnak ki.

Kiadós esőben lesz részünk szerdán, az ország délnyugati részén eshet a legtöbb csapadék – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdára nyugat felől beborul az ég, és esős, őszi időre készülhetünk, keleten egy-egy zivatar sem kizárt, délnyugaton eshet a legnagyobb mennyiség. A Dunántúlon erős, viharos lehet az északira forduló szél. Nyugaton esik jobban vissza a hőmérséklet, 14-20 fok között alakulnak a maximumok.

met.hu szerint

késő estig, csütörtök hajnalig a Dunántúlon, Duna vonalához közelebb eső tájakon, a középső országrészben sok helyen várható 15-20 mm körüli csapadék. A Dél-Dunántúlon, valamint a Balassagyarmat-Dunaújváros-Pécs tengelyben akár 30 mm feletti mennyiség is eshet.

A Tiszántúlon, északkeleten mindezek mellett labilizálódik a légkör, így napközben ott néhány zivatar is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is figyelmeztetést adott ki az eső és zivatarveszély miatt.

A nagy mennyiségű eső miatt Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Nógrád és Zala megyében elsőfokú, Baranya, Somogy és Tolna megyében másodfokú a riasztás. Utóbbi három megyében 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat.

Zivatarveszély miatt pedig Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében figyelmeztetnek, ahol szélerősödés, villámlás, jégeső is előfordulhat.

A hét második felében ismét kellemesebb arcát mutatja az ősz

az Időkép előrejelzése szerint.

Csütörtökön eleinte még keleten eshet, majd ott is felszakadozik a felhőzet, és napos időre számíthatunk. Az erős, viharos északnyugati szélben 15-20 fokot mérhetünk.

Péntekre mérséklődik a légmozgás, és nyugodt, csapadékmentes időre, sok napsütésre van kilátás. A legmelegebb órákban 16-21 fokot mérhetünk.

A hétvége túlnyomó részében marad a napos, száraz idő. A délies szél gyenge, mérsékelt marad. Napközben 17-21 fok várható, de vasárnap nyugaton egy hidegfront pár fokkal hűvösebb időt hozhat. Vasárnap estétől nyugatra újabb adag csapadék érkezik.