Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Mennyei banános-krémes szelet, a legjobb benne, hogy még sütni sem kell

Egy újabb finomság sütés nélkül! De még főzni sem hozzá semmit! Három alapanyag kell hozzá: piskóta, banán és krém. A krémez főzés nélküli krémport használtam, amit a tejjel puding állagúra vertem, majd elkevertem a többi tökéletes hozzávalóval. Ez esetemben sűrített tej és mascarpone, na meg a habtejszín. Így készült ez a piskótás-banános finomság.

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 csomagkör alakú piskóta
5 dbbanán
250 gmascarpone
200 mltej
1 dbsűrített tej konzerv
340 mlhabtejszín
1 csomagfőzés nélküli desszertkrém
1 kv. kanálvaníliakivonat

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. Előkészítjük a sütőformát. Én egész egyszerűen bolti, grill sütőformát használtam. Az alját piskótával kibéleljük, majd rátesszük a felszeletelt banánt.

  2. A mascarpone sajtot robotgéppel krémesre dolgozzuk, hozzáadjuk a sűrített tejet és ezzel is alaposan kikeverjük. A pudingport hozzáadjuk a tejhez és addig verjük, amíg sűrű krémet, pudingot nem kapunk. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd a sűrített tejes keveréket eldolgozzuk a pudingos keverékkel.

  3. A habtejszínt habbá verjük, ezt is belekeverjük a krémbe.
  4. A krémet rátesszük a piskóta és banán tetejére, elegyengetjük. A tetejére piskótát teszünk, hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, tálaljuk.