Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Te sem szereted panírozni a húst? Mutatunk egy sokkal egyszerűbb és ízletesebb módszert, neked is elnyeri a tetszésedet

Jobb mint a hagyományos panír.

Kiváló recept, a hús finom és szaftos, a tészta pedig nagyon gyorsan elkészül. Nem kell hosszú órákat a konyhában tölteni és panírozni. A tésztához az alapanyagokat elkeverjük, beletesszük a csirkemellet, majd aranyszínűre sütjük. Szerző: Mineralka

Hozzáadta: TopPetra, 6.3.2021

Kategória: HúsételekCsirkehúsFőétkezésekEbédVacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kg csirkemell
3 db tojás
1 db vöröshagyma
5 ev. kanál tejföl
4 ev. kanál búzadara
2 ev. kanál burgonyakeményítő
Ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
3 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és a tejölt.

  2. A hagymás-tojásos-tejfölös alaphoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darát és a keményítőt.
  3. A csirkemellet elkeverjük a tejfölös tésztával, majd forró olajban aranyszínűre sütjük.

  4. Burgonyapürével, uborkasalátával tálaljuk.