Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyhaÖt perc pihi

Így készül az igazán finom mákos beigli, a legjobb, hogy keleszteni sem kell… nem csak karácsonyra

Nem csak karácsonyra való süti recept.

A tésztával nagyon könnyű dolgozni. A mák lehetett volna több is, de azért így is megjárja 🙂 A mákos mellé kakaós és diós változatot is készítettem, a család legnagyobb örömére. Szerző: Jaja

Hozzáadta: TopPetra, 22.4.2021

ALAPANYAGOK

1 kg rétesliszt
4 ev. kanál kristálycukor
1 kv. kanál
1 csomagsütőpor
2 db tojás
300 ml olaj
500 ml tej
42 g élesztő
1/2 kv. kanál porcukor
100 ml langyos tej
ízlés szerint mák, dió, kakaó töltéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A 100 ml tejhez hozzáadunk fél evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és megvrájuk, mígy az élesztő felfut.
  2. A maradék hozzávalót egy másik tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sima állagú tésztává dolgozzuk, majd három részre oszjuk. Rögtön elkezdjük nyújtani.

  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a mákos töltelékkel (a mákot forró tejjel leforrázuk). Felcsavarjuk, majd ahol a tészta véget ér, rányomjuk a tekercsre – nehogy felnyíljon sütés közben.

  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A maradék két tésztát mákos és kakaós töltelékkel töltjük meg, felcsavarjuk, tepsire tesszük és készre sütjük.

Forrás:

https://www.topreceptek.hu/recept/tokeletes-makos-beigli-kelesztes-nelkul-r7544?fbclid=IwAR26srPHnNY3QK7Gtu4gNClS-lQqjekdZrFMKBr7RRaKZ65M_pvINT72TK0