Nagymama így rakta el a lecsó télire! Megéri az időt, pénzt, fáradságot! Mindig olyan volt mintha frissen készült volna

Még télen is olyan volt mintha friss készített lecsó lett volna.

Hozzávalók

  • 3 kg paprika,
  • 2 kg paradicsom,
  • kb 1,5 dl olaj,
  • 1 csapott e .k. só.

Elkészítés

A paprikát megmosom, csumázom, kockákra vágom (vagy ki milyenek szeretné).
A paradicsomot szintén megmosom, hegyén keresztbe bevágom, forró vízbe rakom kb. 1 percre, hideg vízzel le öblítem és a héját le húzom, majd fel aprózom.

Lábasban olajat forrósítok (bő fél decit), rárakom a paprikát és állandóan kavargatva addig főzöm, mikor már nem hallom sercegni, akkor hozzá adom a paradicsomot, sót, és még 5 percig nagy lángon főzöm. Fedőt teszek rá, lángot mérsékelem és így főzöm 15 percig.(Nagyon ne főzzük meg mert a dusztba is puhul).

Steril üvegekbe rakom, jó teli, tetejére 1 ek. olajat teszek, celofán-tető, és 5 percre le fordítom, majd szárazdunsztba teszem még ki nem hűl.
Ebből a mennyiségből 6-7 üveggel van.

Sikeres sütést, főzést kívánok Mindenkinek!!

Lados Lászlóné Kati receptje!