Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Ezt senki nem gondolta volna! Mutatjuk milyen lesz az idei tél a Dávid-naptár szerint! Igen csak jönnek a kemény mínuszok! Pontosan ez várható hamarosan:

Ez várható Dávid-naptár szerint.

Erre talán senki nem számított! Ilyen lesz az idei tél a Dávid-naptár szerint! Röpködni fognak a mínuszok! Mutatjuk pontosan mi várható hamarosan:

Dávid-naptár – Ekkor köszönt be Magyarországon az igazi tél és eddig tart majd!

hitelforum.hu weboldalon megjelent, a Dávid naptárra hivatkozó előrejelzés november 21-ére datálja az erősebben fagyos időszak kezdetét, mely lényegében szakadatlanul tart majd december 30-ig.

A december fagyos lesz, de 2. és 4. között enyhébb lesz az idő. Majd az 5-i tiszta, de hideg idő utáni három napban már hónak is örülhetünk. 10-12 között nagyon hidegre, majd erős szélre kell számítanunk a következő napokban.

Karácsonykor nagyon hideg lesz – a legnagyobb cidrit éppen 20-a és 25-e közöttre várhatjuk, 27-étől viszont pár napig esni fog a hó.

Januárban 6-ától kemény fagyot jósol az előrejelzés, egész hónapra, és az év első hónapjában többször esik majd a hó is.

A február eleje faggyal érkezik, és hóra is számítani kell, és bár lesz egy rövidebb enyhülés, a hónap közepétől visszatér a téli időjárás.

A március se lesz tavaszias és kellemes, az igazi tavasz csak március 21. után jön el.

Nézzük az időkép előrejelzésést vasárnapra és a jövőhétre:

Mediterrán ciklon hoz újabb adag csapadékot

Vasárnap nyugatról kelet felé haladva újabb csapadékzóna vonul át az ország fölött, többnyire eső, zápor várható. Este érkezik délnyugat felől a következő csapadéktömb, ami egyre több helyen okoz havas esőt, havazást a Dunántúlon. A délkeleti szelet délen és a Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik. Délután 3 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőre virradó éjszaka és hajnalban a Dunántúlon és az északi tájakon hullhat havas eső, hó. Napközben pedig északon, északkeleten várható eső, havas eső, a hegyekben havazás. Délután délnyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet, hosszabb napos időszakok a Dunántúlon lehetnek. Az északnyugati szél élénk, északon erős lesz. Hajnalban -2, +5, délután 2 és 7 fok várható.Kedden reggel, délelőtt a napos idő mellett felhőátvonulásokra készülhetünk. Helyenként futó záporok, hózáporok kialakulhatnak. Délután azonban északnyugat felől megnövekszik a felhőzet és újabb csapadéktömb érkezik. Késő estig többfelé fordulhat elő havas eső, havazás. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik. Hajnalra -9, 0 fokig hűl le a levegő, napközben 2-6 fokot mérhetünk.

Szerdán kezdetben felhősebb, délután naposabb időre van kilátás. Néhol északon fordulhatnak elő kisebb eső, zápor. Mérsékelt, több helyen élénk lesz a délnyugati szél. Kora délután 4-12 fok valószínű. Csütörtökre esős idő körvonalazódik, több helyen hullhat le kiadósabb csapadék. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Délután 5-13 fok ígérkezik.Kiadta: Varga Sándor (ma 08:59)