Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Most érkezett: Ekkor csap le az újabb csapadékzóna az országra – Erre kell számítanunk!

Erre számíthatunk.

Kedd hajnalban a kevésbé felhős helyeken terjeszkedni kezd a rétegfelhőzet, reggelre mindenütt borult, párás idő lesz a meghatározó. A Tiszántúlra korlátozódik a csapadék, ekkor már zömmel havazás várható, majd nagyjából az éjféli órákban mindenütt megszűnik a csapadék. Foltokban zúzmarás köd képződhet. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, de a vastag hóval és vékonyabb felhőtakaróval borított északkeleti tájakon akár néhány fokkal -10 foknál is hidegebb lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Később borult, párás időre számíthatunk, este a Dél-Dunántúlon lehet vékonyabb a felhőzet. A déli óráktól a déli megyékben ismét lehet csapadék, ekkor már jellemzően eső, de néhol a havas, fagypont alatti területeken gyenge ónos eső sem zárható ki. Este, késő este északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. Zömmel eső várható, de az északi, északkeleti országrészben vegyesen havas eső, havazás, átmenetileg ónos eső is eshet. Az északkeleti, északi szél az Észak-Dunántúlon megélénkülhet a délkeletire forduló légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +4 fok között valószínű, de északkeleten néhány fokkal fagypont alatt maradhat.

Itt lehet megnézni az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzését: