Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

MAXI tepsiben készült képviselőfánk, ez senki sem tudja elrontani

Szinte nem is lehet elrontani.

Egyedi és különleges sütemény, mégis nagyon könnyű az elkészítése! Még a legigényesebb vendégeimet is sikerült az ötlettel lenyűgözni. Klasszikus krémmel és öntettel készítettem, igyekeztem mindent magam csinálni. Ha nincs időnk, akkor természetesen a bolti öntet is tökéletesen megfelel. Szerző: Jaja

Hozzáadta: TopPetra, 24.2.2022

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 ml víz
250 g vaj
250 g búzafinomliszt
csipet
8 db tojás

Krém:

7 ev. kanálkristálycukor
1 l tej
3 csomagvanília ízű pudingpor
250 g vaj

Kell még:

350 ml habtejszín
2 csomag habfixáló

Öntet:

50 g kristálycukor
7 ev. kanál tej
200 g porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A vajat a vízben felolvasztjuk. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és csipet sót, elkeverjük. Sűrű kását kapunk, amit addig keverünk, amíg az szépen el nem kezd leválni az edény oldaláról. Kicsit kihűtjük, majd kézi mixerrel egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát 2 részre osztjuk, mindegyiket sütőpapírral kibélelt tepsi aljára kenjük.
  3. 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Sütés közben a sütő ajtaját nem nyitjuk le.
  4. Elkészítjük a krémet. A cukorból karamellt készítünk, felöntjük 750 ml tejjel és addig keverjük, amíg a karamell fel nem oldódik. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport, hozzáöntjük a karamellás tejhez. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A kihűlt karamellás pudingot eldolgozzuk a habosra vert vajjal – kis adagokban keverjük bele a habos vajba a pudingot.
  5. A krémet ráknejük az egyik adag megsült tésztára, erre kerül a habfixálóval kemény habbá vert habtejszín. Lefedjük a másik adag tésztalappal. Hűtőszerénybe tesszük.
  6. Az öntethez a kristálycukorból karamellt készítünk, tejjel felöntjük, addig kevergetjük, amíg a karamell feloldódik. Hozzáadjuk a porcukrot, eldolgozzuk, kicsit kihűtjük, majd a felső tészta tetejére kenjük. Kihűtjük. Az édességet felszeletlejük, tálaljuk.