Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Ettől lesz a te pizzád is tökéletes! Mutatjuk mi a titok… Mióta kipróbáltuk, csak így sütjük

A házi pizza az egyik legfinomabb vacsora! Ha pizzát sütünk, akkor mindig egy jó nagy tepsivel készül, mert egyszerűen nem lehet vele betelni. Hogy ne legyen unalmas, ezért mi két ízvilágút szoktunk készíteni, így tényleg elfogy egy pillanat alatt.

A videóban láthatod, hogyan készül a finom házi pizza. A feliratokat is kapcsold be.

A házi pizza tészta nagyon egyszerű, jó lehet vele dolgozni, ezért is szeretjük. Nem túl vékony, van mibe harapni, finom ropogós, belül viszont kellemesen foszlós. Ennek a pizzának még a széleit is megeszi a család, mert az is nagyon finom.

Nálunk ha pizza készül ebédre, általában mindenki más ízvilágút szeretne. Ezért az egy tepsiben két különböző ízű megoldás nekünk nagy kedvencünk lett. A feltétet variálhatjuk, ahogy csak akarjuk, attól függően mi ízlik a családnak.

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 és fél pohár liszt (400 g),
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 teáskanál porélesztő,
  • 1 teáskanál só,
  • 250 ml langyos víz,
  • 2 evőkanál olaj.

A feltéthez nem is írunk mennyiséget, tetszés szerint mindenből tegyünk rá annyit, amennyit szeretnénk. Nálunk az a legkelendőbb variáció, ha jó sok sajt van rajta. Ha valaki nem szereti a paradicsomot, vagy csak más ízvilágra vágyik, érdemes kipróbálni a tojással megkent variációt. Ez így kissé más ízű, de mégis nagyon ízletes.

Mielőtt megtaláltuk ezt a receptet, sok féle pizza tészta receptet kipróbáltuk, de ez lett a kedvencünk. Nagyon könnyű vele dolgozni és nem lesz túl vékony, mi úgy szeretjük, ha van mibe harapni. Ha egy elronthatatlan ebéddel lepnéd meg a családot, a pizza mindig jó választás.